8 Haziran 2016 Çarşamba

KADIN VE EVREN

     KADIN VE EVREN
Evren dişil karekter taşır ve bizlerde bu dişil evrenin parçasıyız.Evrenimizin varoluşundaki büyük patlamadan bu günümüze kadar ki Tarihsel sürecinde hep bir var etme ve var olma çabası vardır. Anlamını var oluşta bulur. Bu var etme çabası dişil karekterindendir. Çağımız bilimininde ortaya koyduğu üzere Higgs alanındaki mikro var oluştaki evrenden makro evrendeki var oluşa kadar bu böyledir. Peki ya insan. İnsanda mikro ve makro Evrenle beraber bütünsel Kosmos bir evrendir.
Hani diyorya bilge insan " İnsanı bilmek evreni bilmektir" Tamda insan evreninin merkezine oturan sezgisel bir söz söylemiş bilge. Evreni baslatırken Higgs alanından başlatmak gerekir çünkü evrenin hakikatidir ve hak meydanıdır diyorum ben Peter HİGGS in Higgs alanına Evrenin anarahmidir diyorum. Mikro ve Makro Evrenin İnsan denen Kosmos Evrenininde insanlığın var olma başlangıcındada bir anarahmi vardır. Herkezinde bildiği üzere bu anarahim kadındır.Kadın var edendir vareden Evrenle var olandır. Bu nedenle Kadın onbin yıldır Tanrıçadır. İnsan fiziki varlığı kadar insanlaşmasındaki Sosyo Kültürel yanınıda  Anne Çocuk sosyalliği ilede Kadına borçludur. Nasılki anarahminde kırkgünde can olmuşsa dogduğunda kırk günde özelleşmesi ve kırkında Kamil insan olma yolundaki anaocağına secde ile biten süreçleride Kadınla başlayıp Kadınla bitmektedir.


Ve Kemâle eren insanda yine Kadına Toprak ananın Rahmine düşmektedir.
Hakka yürüdukten kırkgün sonrada hakka yürüyen can için gülbang okunup yemek verilmesi bir devrandan bir devrana bu hakikat devriyesini anlatmıyormu.

Hallacı Mansur Enelhak derken 1100 yıldır Peter Higgs in kafasının karıştığı alanının hakikatini ifade etmiyormu. Bizlerin Kadınla olan döngüsü özünde Evrenlede bütünlük taşımıyormu. Neşet Ertaş da hani diyorya babasına"Onlar İnsan biz onların çocuklarıyız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder